2014. augusztus 25., hétfő 19:01

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 25., hétfő (OS) - A miniszterelnök nagykövetekhez intézett beszédéről

    A miniszterelnök a magyar külképviseleti vezetők éves értekezletén ismét azt a valóságtól elszakadt országképet vázolta, amelyet már a tusványosi beszédében is előadott. A magyar nagyköveteknek azonban nem Orbán Viktor párhuzamos világában, hanem a valóságban kell képviselniük a magyar nemzetet.

Orbán Viktor ahelyett, hogy megragadta volna az alkalmat és tájékoztatást adott volna az ország valós helyzetéről, megint inkább a Nyugatot kárhoztatta és a keleti szeleket próbálta hazánk egyre tépázottabb vitorlájába fogni. Megint csak mellébeszélt ahelyett, hogy milliók nyomoráról és az általa kiválasztott kevesek kiváltságáról beszélt volna.

A nagykövetek ma nem iránymutatást kaptak az állomáshelyükön végzett munkájukhoz, hanem egy a fejlett világtól, sőt a kelet-közép-európai régiótól is egyre jobban leszakadó ország antidemokrata vezetőjének öndicséretét.

Orbán Viktor nem mert őszinte véleményt mondani Magyarország tragikus nyugat-európai megítéléséről és hazánk mélyponton levő nemzetközi kapcsolatairól sem, ezért olyan torz országképet rajzolt fel, amelyet egyetlen nyugat-európai állomáshelyen sem lehet hitelesen képviselni.

A magyar gazdák viszont örömmel vették volna, ha a miniszterelnök a magyar élelmiszereket sújtó az orosz embargó elleni konkrét kormányzati lépésekről például a magyar élelmiszerek versenyképességének megőrzéséhez elengedhetetlen azonnali áfacsökkentésről is beszámolt volna.

Tóbiás József,
MSZP elnök

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.