2014. augusztus 27., szerda 10:27

A Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (OS) - "A Total Art Egyesület szervezésében, egészen év végéig mutatkoznak be a Pécsett és Baranyában élő nemzetiségek. Májusban a romák, júniusban a horvátok jelentek meg" – hangsúlyozta Lehőczné Kardos Andrea, az Egyesület elnöke az ukrán megnyitón.

    A "Pécsi Nemzetiségi Körkép" rendezvénysorozat kiemelkedő célja, hogy főleg a művészet eszközeit felhasználva megmutassa, hogy milyen különbségek illetve azonosságok vannak a Pécsett élő nemzetiségek kultúrája között, érintve a nemzetiségek mindennapi életét és hagyományaikat is.

A "Pécsi Nemzetiségi Körkép" mottója, a Pécs, a hely, amely összeköt - kifejezi egyben azt is, hogy a több mint 10 nemzetiség egyetértésben él a városban.

"A magyarországi ukránok élete Pécsett és Baranyában" programsorozat augusztus végéig várja az érdeklődőket Pécsett, a Király utcai kiállítóhelyen.

"A kiállítás több részből áll: Esztrina Anna "Ékes kövei" mellett,Stasyuk Svitlana kerámiái és Hudák Vali – amatőr festő képei is láthatók. A fotókiállítás, pedig a városban élő ukránok mindennapi életéről szól"- tette hozzá Rozsnyai Ilona,az Egyesület program és sajtó managere.

A megnyitón az ukrán nemzetiségi elnök, dr. Petrov Anatolij mellett többek között részt vett Hepp Mihály, az Országos és pécsi horvát Önkormányzat Elnöke, Zemplényi Mária, a pécsi lengyel önkormányzat elnöke, Kalányos Terézia roma és nemzetiségi referens asszony.

A Total Art Egyesület szeptemberben a magyarországi szerb nemzetiséget mutatja be a pécsi Király utcában.

    Kiadó: Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.