2014. augusztus 27., szerda 15:51

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (OS) - DK: KDNP-Jobbik két jó barát

    A Baranya megyei Szigetváron megszületett az első, nyíltan felvállalt szélsőjobboldali pártközi együttműködés az önkormányzati választásra. A KDNP - hátat fordítva eddigi eltartójának, a Fidesznek - a Jobbikkal közösen támogat egy jelöltet.

A Demokratikus Koalíciót nem lepte meg az új frigy, hiszen összenő, ami összetartozik. de azért néhány kérdés megfogalmazódik bennünk. Orbán Viktor és Semjén Zsolt mit szól a frissen bimbózó politikai románchoz? Ez már annak része, hogy nyíltan is vállalják a Jobbikkal való szövetséget, amelyet eddig leplezni próbáltak. Ami látszik, egyfajta új szereposztás? Netán a KDNP kezd nyitni a bukás felé haladó Fidesz helyett a Jobbik felé?

A DK emlékeztet, hogy az önkormányzati választás arra kínál esélyt, hogy a demokratikus pártok létrehozzák az ellenállás szigeteit. Ehhez a Fidesz-KDNP-Jobbik hármasnak a lehető legtöbb helyen távoznia kell a hatalomból. Elég volt a törtető ostobaságból, a kirekesztő nézetekből, a mindent átszövő korrupt világból.

Jellemző amúgy a KDNP-Jobbik szereposztására, hogy a kimutathatatlan támogatottságú "kereszténydemokrata" formáció ezúttal sem meri magát önállóan megmérettetni. Ezúttal is kell a mankó. Ha épp nem Orbán, akkor Vona is megfelel.

Gréczy Zsolt
szóvivő
Demokratikus Koalíció

    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.