2014. augusztus 27., szerda 17:56

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (OS) - A kormány újra becsapja a fiatalokat? - Az LMP írásbeli kérdéssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy kiderüljön a kormány miért csúszik hónapok óta a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt, a fiatalok vállalkozóvá válását támogató pályázati pénzek elbírálásával és kifizetésével. Az LMP szerint az ügy azért kiemelkedően fontos, mert az üres ígérgetéssel a kormány csak felgyorsítja a fiatalok elvándorlását.

    A kampányban megígért, majd a választások után nem sokkal kiírt pályázatokon 1500 18-35 év közötti, illetve kisgyermeket nevelő 18-40 év közötti fiatal számára biztosítana uniós forrásokat a kormány, hogy elindítsák vagy felfuttassák vállalkozásukat. Az LMP-nek azonban több pályázó jelezte, hogy még a pályázatok elbírálása sem történt meg.

Az LMP ennek kapcsán azt szeretné megtudni az EMMI-től, hogy mi a késlekedés oka, illetve, hogy mikor kerülhet sor a források kifizetésére. Az LMP ezen túl arra is választ vár, hogy átlagosan hány nap telik el a pályázatok beérkezése és elbírálása között.

Az LMP szerint azért elfogadhatatlan a kormány viselkedése, mert a fiatalok sokadszorra érzik magukat becsapva, végképp elvesztették bizalmukat, és már nem hisznek a hazai boldogulásukban. A kormány ezzel nemhogy megakadályozta volna a fiatalok elvándorlását, hanem inkább elősegíti azt.

Schmuck Erzsébet,
az LMP országgyűlési képviselője

Keresztes László Lóránt,
az LMP Országos Elnökségének tagja

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.