2014. augusztus 29., péntek 08:39

A NYIFE Nyírségi Ifjúsági Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 29., péntek (OS) - "Közösségi feladatokhoz kapcsolódó munkaerő-piaci programok a Nagykállói kistérségben" Pályázati azonosító: TÁMOP-1.4.1.-11/1-2012-0065

    Egyesületünk sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül "Közösségi feladatokhoz kapcsolódó munkaerő-piaci programok támogatása" tárgyú felhívásra. A projekt 2013.10.01-2015.02.28 között valósul meg, 73 350 738.- Ft támogatásból.

A projekt alapvető célja a hátrányos helyzetű társadalmi rétegek integrációjának elősegítése. Ezen cél elérését a foglalkoztatási lehetőségek bővítésén keresztül közelítjük meg.

A projekt közvetlen célja 30 fő szakmai képzésével és 18 fő 6 hónapos támogatott foglalkoztatásával elsősorban helyi és környéki munkanélküli családoknak pozitív és követendő példát mutatni. A projekt a háztáji gazdaság beindításának ösztönzésével kívánja a mezőgazdaság nyújtotta foglalkoztatási lehetőségeket kiaknázni.

Több lépcsős kiválasztás során került ki a képzendő 30 fő, akik közül 18-an lehetőséget kapnak a 6 hónapos támogatott foglalkoztatásban történő részvételre.

Hosszú távú cél a helyi adottságokra épülő fejlesztésekkel tartós munkahelyteremtés, munkahelybővítés.

    Kiadó: NYIFE Nyírségi Ifjúsági Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.