2014. augusztus 29., péntek 15:03

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 29., péntek (OS) - Közel 120 hajléktalan ember, férfi és nő vett részt sikeresen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Maceko Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. és a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye közös programjában (TÁMOP TÁMOP-5.3.3-11/1-KMR-2011-0005).

    A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, a MaCeKo Szociális Szolgáltató, Képző és Foglalkoztató Nonprofit Kft. és az ESZI - Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye "Visszamegyek valahogy a kályhához" elnevezésű, a Társadalmi Megújulás Operatív Program "Az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének, foglalkoztathatóságának elősegítése, sikeres munkaerő-piaci integrációjának megalapozása" közös projektje véget ért.
Az érintettek közül többen tartós utcán élés után szállókra kerülve, mások hajléktalanellátó intézményből önálló lakhatásba kerülve kapcsolódtak be a projektbe.
A lakhatás biztosítása mellett családi traumák, egzisztenciális, munkahelyi katasztrófák, bedőlt hitelek, mély lelki fájdalmak feldolgozásán, az önbizalom, önértékelés és a bizalom visszaszerzésén át vezethet a visszaút igazi értékes  önmagunkhoz, céljainkhoz. A konzorciumi partnerek szakemberei komplex, egyénre szabott, a szükségletekre épülő támogatási csomagokat dolgoztak ki: az intenzív szociális munka mellett külsős szakemberek, így többek között pszichológus, addiktológiai konzultáns, munkatanácsadó, gyermekfelügyelő segítségére számíthattak a résztvevők.
    Kiadó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.