2014. szeptember 1., hétfő 16:00

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 1., hétfő (OS) - Olcsóbb tankönyvekkel és pedagógus-béremeléssel kezdődik a tanév

    Minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy sikeres legyen a következő tanév: folytatódik az oktatás színvonalának emelése, minden eddiginél több gyermek jut ingyenesen, illetve olcsóbban tankönyvhöz és tovább emelkedik a pedagógusok bére is.
Idén könnyebb lett a tanévkezdés a magyar családok számára. A Fidesz minden erejével segíti a gyermekes családok megélhetését: az átlagosan 20%-kal olcsóbb és sokaknak ingyenes tankönyvekkel, a családi adórendszerrel, a kiskeresetűek adócsökkentésével és a rezsicsökkentéssel. A most kezdődő tanév egyedülálló, hiszen már a diákok 60%-a ingyen kapja a tankönyveket. Az általános iskola első és második évfolyamán, a nagycsaládban élőknek és a rászorulóknak sem kell fizetniük a tankönyvekért, de a többi családnak is csökkennek a kiadásai, mert a tankönyvpiac átalakításának köszönhetően alacsonyabbak lettek a tankönyvek árai.

Selmeczi Gabriella, Emberi erőforrások kabinet, kabinetvezető

    Kiadó: Fidesz-frakció

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.