2014. szeptember 2., kedd 16:11

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (OS) - Kocsis Máté, favágó és térkőlobbista

    Ma a Horváth Mihály téren folytatódott Kocsis Máté ámokfutása. Miután az Orczy-kertben is kivágatott egy csomó fát, most újabb zöldfelület esett a fideszes térkőlobbi áldozatául.

A józsefvárosiak kedélyét tavaly az borzolta, hogy az Orczy-kert rovására terjeszkedő új Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Ludovika) kedvéért idős és nagy koronájú fákat vágatott ki a Fidesz-vezetés, védett denevérek élőhelyét is elpusztítva – hogy a rendpárti Fidesz hatalmát szimbolizáló épület látványát ne zavarják girbegurba ágaikkal és zöld lombjukkal.

Ma a Horváth Mihály tér lakói ébredtek arra, hogy irtják a cserjéket, tovább zsugorítják a zöldfelületet, tovább rontják a kerületiek életminőségét. Mindezt cinikusan "felújításnak" nevezve. Pedig Budapesten a városi zöldterületek aránya  3%, ami jóval alacsonyabb, mint a hasonló nagyvárosokban Bécsben, Prágában vagy Berlinben. Az egy főre jutó közhasználatú zöldfelületek nagysága 5,4m2, szemben az ENSZ egészségügyi szerve, a WHO 9m2/fős ajánlásával. A zöldfelületeket éppen hogy növelni kellene! A VIII. kerületiek rossz egészségügyi mutatói ezt különösen indokolják.

Kocsis Máté nem a józsefvárosiak, hanem a favágók és a térkőgyártók érdekeit képviseli. Felszólítjuk a kerület vezetését, hogy a választásokig függesszen fel minden felújításnak hazudott természetkárosítást.

Dr. Erőss Gábor,
az Együtt-PM józsefvárosi polgármesterjelöltje

    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.