2014. szeptember 4., csütörtök 22:43

Az Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 4., csütörtök (OS) - Példaértékű, ha egy magyar kisvállalat, egy civil szervezet és egy kerületi önkormányzat összefog a rászorulók érdekében- mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Vöröskereszt adományátadó ünnepségén csütörtökön Csepelen.

    A szervezet akciójának keretében megyénként egy, összesen 20 rászoruló család kap mobil cserépkályhákat, hogy könnyebben átvészeljék a fűtési szezont. Az első kályha egy olyan csepeli családhoz került, melynek tagjai nehéz körülményeik miatt korábban a Magyar Vöröskereszt fenntartásában működő Családok Átmeneti Otthonában éltek, de segítséggel új életet tudtak kezdeni.  Király Évának és családjának a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd alpolgármester egy évre elegendő tüzelőt adott át.
Novák Katalin államtitkár az átadó ünnepségen emlékeztetett: a Kormány a rezsicsökkentéssel, valamint az önkormányzatoknak szociális célú tüzelőanyag-vásárláshoz nyújtott megemelt támogatással azokon a családokon is segít, akiknek a téli fűtés komoly anyagi megterhelést jelent. Emellett az is fontos, hogy helyi szinten is figyeljünk a nehéz sorsú magyar családokra.
    Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.