2014. szeptember 7., vasárnap 20:46

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 7., vasárnap (OS) - Mi a kérdés? Számunkra a kérdés az, vajon a törlesztő részletek letétbe helyezése, ezáltal a banki törlesztések felfüggesztése törvénytelen lépésnek számít-e?

    Mert ha nem, úgy már csak egy megfelelő intézményre lenne szükség, ahol ezek a pénzek mindaddig gyülekeznek, amíg a bankok nem hajlandók a tisztességes szerződésmódosításokra. A számok ugyanis azt mutatják, hogy a futamidő alatt, nekünk a dupláját kéne kifizetni a tisztességes forintkölcsönhöz képest. Mi ez, ha nem diszkrimináció, ami kőkeményen alkotmányellenes?
Nyílt kérdéseink:
a.) Kérdésünk a Magyar Nemzeti Bank elnökéhez, hogy fogadó készek-e a devizaadós letétek befogadására és kezeléséreb.
b.) Kérdésünk a Kúriához az, hogy az éppen általa megállapított tisztességtelen szerződések módosítása kikényszerítésének ez a módja, nem számít-e szerződésszegésnek?
A letétek felszabadításának a feltétele, ha a bank szerződést módosít, mégpedig úgy, hogy forintszerződéssé alakítja a deviza alapú szerződéseket, a felvételkor felvett forint összegnek megfelelően, azaz újraszámolásra kerül a tartozás a forinthitelekre vonatkozó feltételeknek megfelelően.
Továbbiak: http://www.devizaados.hu/index.php/hirek/680-fokuszban-fokuszban-a-de vizaados-torleszto-reszletek-letetbe-helyezese


    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.