OS Országos Sajtószolgálat
2024. október 16. szerda
Ismertető


2024. október 11., péntek 15:39

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. október 11., péntek (OS) - Gyurcsány Ferenc: A DK antikorrupciós törvénycsomagot nyújt be az uniós pénzek hazahozataláért

        Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a miniszterelnök strasbourgi ámokfutása sok ezer milliárd forintba fog kerülni Magyarországnak. „A miniszterelnök durva, személyeskedő, indulatos fellépése sokkolta Európát, nem egyszerűen az európai képviselőket, a parlamentet, hanem Európa választóinak, Európa lakosságának túlnyomó többségét, erről számolnak be Európa vezető híradásai és lapjai” - mondta el.
    
     A DK elnöke emlékeztetett, hogy hozzávetőleg 8 ezer milliárd forinthoz nem jut hozzá Magyarország, mert évek óta súlyos vita van az Európai Bizottság, az Európai Parlament, az Európai Tanács és a magyar kormány között a magyar kormányhoz köthető intézményesített korrupcióval összefüggésben. Gyurcsány Ferenc számszerűsítette, hogy a korrupció miatt visszatartott források mellett mekkora büntetést fizet az ország az embercsempészek szabadon engedése és a nemzetközi jog megsértése miatt: „megbüntettek bennünket egyszer 80 milliárd forintra, ezen túl vagyunk, és minden nap további egymillió euróra, naponta 400 milliót fizetünk ma is”. A DK elnöke hozzátette, hogy ebből a pénzből tíznaponta lehetne venni egy HÉV-szerelvényt, utalva a HÉV-közlekedésben kialakult állapotokra.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.