2024. szeptember 3., kedd 09:24 |
A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye |
|
Budapest, 2024. szeptember 3., kedd (OS) - Czomba Sándor: közel 29 ezren dolgoztak az idei Nyári diákmunka programban |
A kormány idén tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Nyári
diákmunka programot, amelyben a tervezett 20 ezer fő helyett
összesen közel 29 ezren vettek részt. Az eredeti, 3,8 milliárd
forintos keretösszeg a többszöri vármegyei ráemeléseknek
köszönhetően több mint 4,3 milliárd forintra nőtt, ami lehetővé
tette még több diák nyári foglalkoztatását.
A munkaalapú társadalom kiépítéséhez 2013 óta a Nyári diákmunka
program is érdemben járul hozzá: elősegíti a fiatalok munkaerőpiacra
lépését, erősíti munkaszocializációjuk folyamatát, és a diákok akár
szakmai gyakorlatukat is teljesíthetik általa. A programba 16–25 év
közötti, nappali tagozaton tanuló, munkaviszonyban nem álló,
vállalkozási jogviszonnyal sem rendelkező diákok jelentkezhettek. A
támogatásokat önkormányzatok és a mezőgazdaságban, turizmusban,
vendéglátásban, erdőgazdálkodásban működő vállalkozások hívhatták le.
A legtöbb kérelem Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár Bereg és
Békés vármegyékből érkezett be. A diákok közel 80 százalékát az
önkormányzati pillérben foglalkoztatták, emellett jelentős volt az
igény a turizmus, vendéglátás területén is. A mezőgazdaság területén
is több mint hétszáz diák foglalkoztatása valósult meg. A
legnépszerűbb munkakörök idén is az egyéb, máshova nem sorolható
egyszerű szolgáltatási és szállítási foglalkozású, a takarító és
kisegítő, a hivatalsegéd kézbesítő, valamint a konyhai kisegítő
voltak.
Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium
-------------------------------------------------------------------
Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait
minden esetben OS jelzéssel használják fel.
Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be
beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben
jelzett közlő a felelős.
|
|
|
|
|
|
|
Forrás: OS Országos Sajtószolgálat
MTI © Minden jog fenntartva.
|