2024. szeptember 15., vasárnap 09:46

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. szeptember 15., vasárnap (OS) -  Lóga Máté: csúcsformában a Repülőtér

        A Magyar Állam 80%-os tulajdonrészt, az üzemeltetésért is felelős francia társbefektető VINCI pedig 20%-ot szerzett a Budapest Airport Zrt.-ben.
    
     Lóga Máté gazdaságstratégiáért, iparért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkár és a Budapest Airport Zrt. igazgatóságának elnöke kiemelte: a reptér nem csak a személyszállítás és a turizmus, hanem az áruszállítás miatt is stratégiai jelentőséggel bír, a gazdasági vérkeringés egyik ütőere. A 2024-ben eddig látott teljesítménynövekedés rávilágít, hogy a többségi nemzeti tulajdonba kerüléssel a reptér teljesítményének növekedése tovább folytatódott, sőt soha olyan magas nem volt még a reptér forgalma, mint idén augusztusban. 2024 nyolcadik hónapjában ugyanis az utasforgalom több mint 20%-ot emelkedett tavaly augusztusához képest, ami így megmeghaladta az 1,763 millió főt. Ez pedig új történelmi rekordot jelent. Az elért eredmény alapján a budapesti repülőtér utasforgalmának növekedése Európa szerte az egyik legkiemelkedőbb és minden bizonnyal az idei minden eddiginél sikeresebb, rekordév lehet.
    
     Hozzátette: az új tulajdonosok és az üzemeltető célja, hogy ezt a teljesítményt még tovább fokozzák, amely érdekében a következő években megindulhat a reptér jelentős fejlesztése, megnyitva ezzel a még dinamikusabb növekedés előtti utat. A cél, hogy 2030-ra 20 millió, 2040-re pedig 25 millió főt érjen el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma.
    
     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.