2024. október 2., szerda 11:56

A Felelős Gasztrohős Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. október 2., szerda (OS) -   A Felelős Gasztrohős Alapítvány és a WWF Magyarország közös kampányban hívja fel a figyelmet a biológiai sokféleség és az élelmiszer-termelés kapcsolatának fontosságára.

        A „Diverzitás termőföldtől a tányérig” kampány négy héten át járja körül a témát, és az élelmiszer-termelés egyes állomásain keresztül ismerteti meg velünk, hogyan kapcsolódik egymáshoz az élelmiszer-termelés és a biológiai sokféleség. Megtudhatjuk majd, hogyan függ az élelmiszereink minősége a talajélet sokszínűségétől, és megismerhetünk olyan termelőket, akik különböző módon, de a diverzitást támogatva, fenntarthatóan termelik élelmiszereinket. A kampány során tippeket, információkat kaphatunk arról is, honnan szerezhetünk be sokszínű alapanyagokat, melyiket mire érdemes használnunk, és hogy hogyan változott mindennapi ételeink beltartalmi értéke.
    
     Az online tartalmak mellett bele is kóstolhatunk a sokszínűségbe a Felelős Gasztrohős Alapítvány által minősített Fenntartható Vendéglátóhelyeken is. A csatlakozó vendéglátóhelyeken októberben egy alapanyag több fajtáját ízlelhetjük majd meg egy fogásban, ezáltal inspirációt is szerezhetünk az otthoni főzéshez, sokszínű és szezonális alapanyag-használathoz is. A csatlakozó éttermek listáját és a fogásokat a Felelős Gasztrohős közösségi oldalain találjuk majd meg, a kampány anyagait pedig a WWF Magyarország és a Felelős Gasztrohős közösségi oldalain, blogján egyaránt.
    
     Kiadó: Felelős Gasztrohős Alapítvány
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.