2024. október 2., szerda 11:56 |
A Felelős Gasztrohős Alapítvány közleménye (3. rész) |
|
Budapest, 2024. október 2., szerda (OS) - A Felelős Gasztrohős Alapítvány és a WWF Magyarország közös kampányban hívja fel a figyelmet a biológiai sokféleség és az élelmiszer-termelés kapcsolatának fontosságára. |
A „Diverzitás termőföldtől a tányérig” kampány négy héten át járja
körül a témát, és az élelmiszer-termelés egyes állomásain keresztül
ismerteti meg velünk, hogyan kapcsolódik egymáshoz az
élelmiszer-termelés és a biológiai sokféleség. Megtudhatjuk majd,
hogyan függ az élelmiszereink minősége a talajélet sokszínűségétől,
és megismerhetünk olyan termelőket, akik különböző módon, de a
diverzitást támogatva, fenntarthatóan termelik élelmiszereinket. A
kampány során tippeket, információkat kaphatunk arról is, honnan
szerezhetünk be sokszínű alapanyagokat, melyiket mire érdemes
használnunk, és hogy hogyan változott mindennapi ételeink
beltartalmi értéke.
Az online tartalmak mellett bele is kóstolhatunk a sokszínűségbe a
Felelős Gasztrohős Alapítvány által minősített Fenntartható
Vendéglátóhelyeken is. A csatlakozó vendéglátóhelyeken októberben
egy alapanyag több fajtáját ízlelhetjük majd meg egy fogásban,
ezáltal inspirációt is szerezhetünk az otthoni főzéshez, sokszínű és
szezonális alapanyag-használathoz is. A csatlakozó éttermek listáját
és a fogásokat a Felelős Gasztrohős közösségi oldalain találjuk majd
meg, a kampány anyagait pedig a WWF Magyarország és a Felelős
Gasztrohős közösségi oldalain, blogján egyaránt.
Kiadó: Felelős Gasztrohős Alapítvány
-------------------------------------------------------------------
Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait
minden esetben OS jelzéssel használják fel.
Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be
beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben
jelzett közlő a felelős.
|
|
|
|
|
|
|
Forrás: OS Országos Sajtószolgálat
MTI © Minden jog fenntartva.
|