2024. október 11., péntek 10:39

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. október 11., péntek (OS) -  A Kulturális bizottság leszavazta Pintér Sándor meghallgatását a nyírmeggyesi botrány ügyében

        A Kulturális bizottság fideszes többsége 12-3 arányban leszavazta Pintér Sándor belügyminiszter és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár meghallgatását a nyírmeggyesi botrány kapcsán.
    
    
     Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője ezzel kapcsolatos Facebook-videójában elmondta: mint ismeretes, egy nyírmeggyesi általános iskolában egy ott tanító “pedagógus” úgy alázta meg a felügyeletére bízott alsós diákokat, hogy az egész osztályközösség előtt bugyira vetkőztette őket. “Mind a Demokratikus Koalíció képviselőjeként, mind pedagógusként fel vagyok háborodva, hogy mindez ma Magyarországon megtörténhet” - fogalmazott a DK politikusa, hozzátéve: “a DK világos válaszokat követel: hogyan történhet meg 2024-ben, hogy alsó tagozatos diákokat így aláznak meg egy magyar iskolában? Miért félnek megnevezni névvel, titulussal a felelősöket?”
    
     A videó Barkóczi Balázs Facebook-oldalán érhető el.
    
     DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.