2024. október 12., szombat 13:47

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. október 12., szombat (OS) -  Az iparűzésiadó-elvonás nem pusztán megszorítás, hanem a budapestiek meglopása!

        Varga Mihály pénzügyminiszter a héten bevallotta: az Orbán-kormány a jövő évtől el fogja venni az önkormányzatoktól az iparűzésiadó-bevételek jelentős részét, vagyis folytatódik az önkormányzatok kivéreztetése, az Orbán-kormány bosszúhadjárata, amelyet a kormány 2019 óta folytat a főváros és az ellenzéki vezetésű önkormányzatok ellen.
     Csak ebben az évben 90 milliárd forint szolidaritási hozzájárulást akarnak elvonni a fővárostól arra hivatkozva, hogy a pénzt visszaosztják a szegényebb településeknek. Niedermüller Péter, a DK VII. kerületi polgármestere közérdekű adatigényléssel akarta megtudni, hogy kik és milyen kritériumok alapján döntenek arról, hogy melyik önkormányzatok kapják meg a Budapesttől elvont pénzt. Így derült ki, hogy ilyen mechanizmus egyszerűen nem létezik, a pénz felszívódik Orbán Viktor költségvetésében. Niedermüller Péter elmondta: most ugyanez a sors vár az iparűzésiadó-bevételekre is.
     A DK szerint a tervezett iparűzésiadó-elvonás nem pusztán megszorítás, hanem a budapestiek meglopása. Orbán Viktor azért akarja elvenni ezt a pénzt a fővárostól, hogy a fideszes milliárdosokat, a családját és a barátait gazdagítsa vele. A DK szerint ez a pénz az embereket illeti, nem Orbán Viktort! Meg fogjuk védeni az emberek pénzét a kormánytól! - fogalmazott a DK polgármestere.    
     Niedermüller Péter sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     DK Sajtóiroda
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.