2024. október 15., kedd 11:10

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. október 15., kedd (OS) -  A DK pert nyert az Államadósság Kezelő Központ ellen, ki kell adniuk a kínai gigahitelről kötött szerződést

        Az Orbán-kormány úgy vett fel egy egymilliárd eurós gigahitelt Kínától, hogy annak részleteit – elmondásuk szerint a kínai bankok kérésére – titkosították a magyar állampolgárok előtt, épp azok előtt, akik ezt a hitelt vissza fogják fizetni. Ilyen az orbáni árulás, a magyar miniszterelnök kínai kérésre titkolja el a saját honfitársai elől, hogy milyen feltételekkel adósítja el a hazájukat Kínának.
    
     Ezért indított a Demokratikus Koalíció közérdekű adatigénylési pert, hogy kiderítsük: mi van az apróbetűs részben; mit ígért ez az áruló kormány Kínának. Ezt a pert első fokon megnyertük, a bíróság kimondta, hogy az Államadósság Kezelő Központnak ki kell adnia a kínai hitelszerződést. Jogunk van tudni, hogy mit írt alá az áruló miniszterelnök, mert mi, magyarok fizetjük a számlát! Jogászkodhatnak, fellebbezhetnek, jöhetnek másodfokra, de mi ki fogjuk deríteni, hogy mit kért Kína Orbántól a pénzért cserébe! Ki fogjuk deríteni, hogy mi volt a júdáspénz, amit Orbán árulása után nekünk kell majd kifizetnünk.
    
    
     Varju László
    
     A DK országgyűlési képviselője
    
    
    
     Varju László sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.