2024. október 15., kedd 16:32

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. október 15., kedd (OS) -  Tompos Márton: felszámolhatják végre azt a gumitemetőt, amely után évek óta nyomozunk

        Tompos Márton, a Momentum elnöke a közösségi médiában jelentette be, hogy felszámolhatják a Rogán államtitkárához köthető gumitemetőt Zajdán, amely után a Momentum elnöke már évek óta nyomozott.
    
     „Siker! 2025-re felszámolhatják a zajdai gumitemetőt! 2023 nyarán kerestek meg a Zala megyei Lentiből, hogy a város melletti laktanyán közel tízezer tonna használt gumit tárolnak. A nyomozásunk során kiderült, hogy ez nem egyedi eset volt, hanem egy szervezett hálózat része volt a zajdai laktanyán levő illegális gumilerakat. A cégháló közepén pedig Rogán Antal államtitkárának a testvére állt. 3 megyében 4 helyszínen nyomoztunk, de a legnagyobb felháborodást Lentiben okozta a gumilerakat. A helyi civilek elkezdtek szervezkedni, hogy rábírják a városvezetést a változásra. A kitartó munkának meglett az eredménye: a Zala Megyei Kormányhivatal azt a tájékoztatást adta, hogy 2024 szeptember végéig 2800 tonna gumit szállítottak el, az év végéig 5000 tonnát szállítanak el, 2025-re pedig már "csak" 2500 tonna marad. Bár a végleges időpontot nem tudtak mondani, de június 9. után már önkormányzati képviselővel és civilekkel fogjuk ellenőrizni, hogy ténylegesen eltűnjön a gumilerakat” – írja Tompos Márton.

     Kiadó: Momentum Mozgalom
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.