2024. október 15., kedd 18:04

A Párbeszéd - ZÖLDEK közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. október 15., kedd (OS) -  Újabb kirúgási hullám a Bumchunnál – A vendégmunkások maradhatnak

        A tavalyi 60 fős leépítés után most ismét magyar munkavállalókat bocsátott el a Bumchun Precision Hungary Kft. (új nevén: BC Gen Hungary Kft.), ugyanakkor vendégmunkások továbbra is dolgozhatnak a gyárban. A magyar kormány elhibázott gazdaságpolitikájának következménye ez, amely a külföldi tulajdonú cégekre és vendégmunkásokra alapoz, miközben a magyar munkavállalók elvesztik az állásukat, és a napi megélhetésért küzdenek.
    
     Mint ismert, a dél-koreai tulajdonú akkumulátorcég, a Bumchun Precision Hungary Kft. (új nevén: BC Gen Hungary Kft.) 2023 végén mintegy 60 magyar munkavállalót bocsátott el mindenféle előzetes egyeztetés nélkül, miközben a cég ugyanennyi külföldi vendégmunkással – főként vietnámiakkal – növelte a dolgozói létszámát. Sőt: komoly állami támogatást is kapott a kft. éveken keresztül. A társaság 2021 és 2022 során összesen 3,32 milliárd forintnyi HIPA-támogatásban részesült, valamint 275 millió forint költségvetési támogatást is kapott. Idén júliusban pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be, hogy a dél-koreai vállalat 21 milliárd forint értékű fejlesztését 3,75 milliárd forinttal támogatja az állam.
    
     Kiadó: Párbeszéd - ZÖLDEK
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.