2024. október 15., kedd 18:04

A Párbeszéd - ZÖLDEK közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. október 15., kedd (OS) -  Újabb kirúgási hullám a Bumchunnál – A vendégmunkások maradhatnak

        Berki Sándor országgyűlési képviselő, aki már foglalkozott a Bumchun-üggyel, akkor több javaslatot is benyújtott, amelyek értelmében külföldi munkavállaló csak akkor végezhet munkát Magyarországon, ha magyar munkavállaló a munka elvégzésére nem vállalkozik; valamint azt is rögzítik, hogy a munkások legfeljebb 10%-a lehet külföldi (nem magyar és nem EU-s) munkavállaló. Az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának fideszes többsége az indítványokat február végén leszavazta, így a javaslatok nem kerülhettek a parlament elé. Külön érdekesség, hogy Nógrád fideszes országgyűlési képviselője, Becsó Zsolt is a nemmel szavazók között volt.
    
     „A remény helyett nyomor maradt, a fideszes kormányzat bebizonyította, hogy megint nem a magyar dolgozók, hanem az ázsiai tőke mellé állt” – mondta Berki Sándor a mostani leépítés kapcsán, hozzátéve: ismét benyújtja a javaslatokat az Országgyűlésnek, valamint kérdésekkel fordul az ügyben a céghez, a kormányhivatalhoz és a minisztériumhoz is.
    
     Párbeszéd-frakció Sajtó
    
     Kiadó: Párbeszéd - ZÖLDEK
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.