2024. október 17., csütörtök 17:31

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) közleménye
    Budapest, 2024. október 17., csütörtök (OS) - A TÖOSZ közleménye a Versenyképes Járások Program kapcsán

        Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter 2024.10.07-én bejelentette a Versenyképes Járások Program 2025.01.01-től történő indítását. A Program keretéből jövő januártól minden magyarországi járás garantált éves fejlesztési forráshoz jut. A járások ugyanarra az összegre pályázhatnak, mint ami a helyi iparűzési adó többleteként megjelent, ugyanakkor ha ez a többlet az évi 250 millió forintot nem éri el, akkor a költségvetés kiegészíti ezt. A projekt kidolgozására és a pályáztatás menetének lebonyolítására úgynevezett járási fejlesztési fórumok jönnek létre. Ezek vezetői a járásszékhelyi polgármesterek lesznek, tagjai pedig az önkormányzati hivatallal rendelkező települések polgármesterei.
    
     A TÖOSZ, mint a legnagyobb önkormányzati érdekszövetség, amely a 3197 helyi önkormányzatból 1655 helyi önkormányzatot tudhat tagjai között, örömmel üdvözli és támogatja, hogy a Versenyképes Járások Program keretéből a járási fejlesztési forrásokról, azok felhasználásáról az érintett járások polgármesterei dönthetnek. Ez azt is eredményezi, hogy a források felhasználásáról azok hozhatnak döntést, akik a helyi fejlesztési igényeket leginkább, legközelebbről ismerik, közvetlen kapcsolatuk lévén az adott települések lakosságával és a helyi fejlesztési igények indokoltságának ismeretében a terület- és településfejlesztési források leghatékonyabb felhasználását tudják garantálni.
    
     Dr. Gyergyák Ferenc
     TÖOSZ-főtitkár

     Kiadó: Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ)
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.