2024. október 17., csütörtök 18:59

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. október 17., csütörtök (OS) - A MEKH felfüggesztette a HUNGARO ENERGY működését

        A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2024. október 25-től felfüggesztette a HUNGARO ENERGY Kft. földgáz-kereskedelmi működési engedélyét, a felhasználók ellátására pedig új földgázkereskedőt jelöl ki. Az átmeneti időszakban a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) biztosítja az ellátást az érintett - nem lakossági - fogyasztók számára.
     A MEKH 2024. október 17-ei határozata alapján - a rendszerhasználati szerződés felfüggesztése miatt - felfüggesztette a HUNGARO ENERGY Földgáz, Energiakereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (HUNGARO ENERGY Kft.) földgáz-kereskedelmi működési engedélyét a 2024. október 25-én reggel 6:00 órától kezdődő gáznaptól 90 napra.
     A MEKH a felfüggesztő határozattal egyidőben intézkedett a felhasználók biztonságos földgázellátásáról. A határozat közlését követő gáznap kezdete és a felfüggesztés kezdete közötti időszakban a felfüggesztett engedélyes felhasználóinak részéről jelentkező földgázigény kielégítését az MSZKSZ biztosítja a földgáz biztonsági készlet ilyen esetekre elkülönített mennyiségéből.

     Kiadó: Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.