2024. október 17., csütörtök 18:59

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. október 17., csütörtök (OS) - A MEKH felfüggesztette a HUNGARO ENERGY működését

        A 2024. október 25-én reggel 6:00 órakor kezdő gáznaptól a MEKH a felhasználók biztonságos ellátásának érdekében ajánlati felhívást tesz közzé a felhasználók 90 napos ellátására, és a földgázkereskedői ajánlatok közül választja ki a végső menedékes kereskedőt, míg ajánlat hiányában egy vagy több kereskedőt kijelöl a felhasználók ellátására. A MEKH a kijelölésről szóló határozatát legkésőbb 2024. október 24-én teszi közzé.
     A HUNGARO ENERGY Kft.-nek országszerte kevesebb mint 500 – nem lakossági - fogyasztója van. A felfüggesztett engedélyes a jelen határozat közlésétől számított 24 órán belül köteles tájékoztatni a felhasználóit a felfüggesztés tényéről tömegtájékoztatási eszköz útján, valamint lehetőség szerint haladéktalanul elektronikus levélben. Ugyanakkor jogosult beszedni a felfüggesztő határozat közlését követő gáznap kezdetéig a felhasználók részére kibocsátott számlák és egyéb követelések ellenértékét.

     A részletes indoklással ellátott határozat a MEKH weboldalán, a Dokumentumtár/MEKH határozatok menüpontban érhető el.

     Kiadó: Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.