2024. október 17., csütörtök 19:03

A Magyar Energiaital Szövetség közleménye
    Budapest, 2024. október 17., csütörtök (OS) - A MAGYAR ENERGIAITAL SZÖVETSÉG SZERINT A NÉBIH VIZSGÁLATA IS  BIZONYÍTJA AZ ENERGIAITALOK BIZTONSÁGÁT

        Az elmúlt időszakban számos félrevezető információ jelent meg a médiában. Sok önjelölt “szakértő” riogatott, terjesztett valótlan állításokat az energiaitalokról. Ezért is különösen fontos, hogy a Nébih objektív, szakmai vizsgálata most megnyugtatta a fogyasztókat és a közvéleményt.
     A Magyar Energiaital Szövetség (MESZ) üdvözli a Nébih legfrissebb átfogó vizsgálatának eredményeit, amelyek igazolták, hogy az energiaitalokkal kapcsolatban biztonsági probléma nem merült fel.
     A Nébih emellett megerősítette, hogy egy egészséges felnőtt naponta akár 400 mg koffeint is fogyaszthat biztonságosan – ez körülbelül 5 doboz (250 ml-es) energiaital koffeintartalmának felel meg. Fontos hangsúlyozni, hogy az energiaitalok felnőtteknek készülnek, gyermekeknek pedig semmi nem ajánlott, ami koffeint tartalmaz: kávé, energiaital és kóla sem. A Nébih szakemberei nemcsak a termékek összetevőit és koffeintartalmát ellenőrizték, hanem a termékjelöléseket is, különös tekintettel azokra az apró betűs részekre is, amelyeket a fogyasztók gyakran észre sem vesznek. A feltárt jelölési hibák kijavítására azonnal kötelezték a gyártókat, és szükség esetén büntetéseket is kiszabtak.
     A MESZ örömmel látja, hogy az energiaitalok megfelelnek a szigorú hazai és nemzetközi előírásoknak és továbbra is együttműködik a hatóságokkal a termékek minőségének fenntartása és szakmai információk szolgáltatása érdekében.

     Kiadó: Magyar Energiaital Szövetség
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.