2015. szeptember 18., péntek 09:47

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 18., péntek (OS) - "25 MILLIÓ KÖSZÖNET"Szeptember 19. - Csontvelődonor VilágnapBudapest, 2015. szeptember 19-én ünnepeljük első alkalommal a Nemzetközi Csontvelődonor Szervezet által meghirdetett Csontvelődonor Világnapot, amelyhez 52 ország, köztük Magyarország is csatlakozott. Fő üzenete "25 millió köszönet", utalva arra, hogy az önkéntes donorok száma meghaladta világszerte a 25 milliót. Ennek ellenére még mindig sok átültetésre szoruló betegnek sincs megfelelő donora, ezért továbbra is szükség van újabb jelentkezőkre.

    A nemzetközi donorszervezet tervei szerint ezentúl minden évben szeptember harmadik szombatján kerül megrendezésre a Csontvelődonor Világnap, amely lehetőséget ad arra, hogy köszönetet mondjunk minden donornak, és felhívjuk a figyelmet az önkéntes donorok kulcsfontosságú szerepére, hiszen ők adnak esélyt a gyógyulásra a családi donorral nem rendelkező betegek (a betegek 70%-a) részére.

Ez alkalomból a Magyar Őssejtdonor Regiszter lehetőséget biztosít a családtagok, betegek és donorok számára, hogy a 25milliokoszonet@ovsz.hu címre elküldjék transzplantációval kapcsolatos történeteiket, amelyeket a http://www.ovsz.hu/csv/cimlap honlapján közzétesz.

Köszönjük minden őssejtdonornak, hogy regisztrációjával lehetőséget biztosít a betegeknek a gyógyulásra Magyarországon és világszerte egyaránt.

A Világnap nemzetközi eseményei követhetők a http:// www.worldmarrowdonorday.org honlapon.

Bővebb információ:
Braun Helga, kommunikációs vezető
Országos Vérellátó Szolgál

     Kiadó: Országos Vérellátó Szolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.