2016. június 15., szerda 09:43

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. június 15., szerda (OS) - Az akác után a parlagfüvet is megvédték? A Földművelésügyi Minisztérium által delegált titkos magyar EB-küldött sikerként ünnepelte, hogy törölték a parlagfüvet az EU-ban visszaszorítandó, egészségre és környezetre ártalmas fajok listájáról:

    
    http://os.mti.hu/hirek/117152/a_parlagfupollen_no_egyesulet_kozlemenye

Az ügy kínosságát jelzi, hogy a nagy felháborodást kiváltó kijelentést utólag eltüntették a Környezetügyért Felelős Helyettes Államtitkárság honlapjáról.

A parlagfű az ezzel foglalkozó IAS-albizottság előkészítö anyagaiban még főszerepet játszott, és a kockázati elemzés is világosan rámutatott a faj által okozott veszélyekre. A közös fellépés megakadályozása nonszensz, ezért az FFB Allergia-Parlagfü Kerekasztalának az allergiások érdekeit védő tagjai levelet írtak az Európai Bizottság és az Európai Parlament illetékeseinek, melyben kérik a parlagfűnek, mint az európai  állampolgárok egészségére legveszélyesebb inváziós gyomnövénynek listára való visszavételét.

Komoly aggályra ad okot, hogy a lakosság érdekeit szolgáló levelet nem írták alá a Kerekasztal Fideszes és MSZP-s társelnökei, a kormányzati szervek képviselői és a Parlagfűmentes Magyarország Egyesület elnöke, akiknek kötelessége lenne a 2 millió magyar allergiás érdekét képviselni.

Elképzelhetetlen, hogy a kormányzat érdeke más, mint a nemzeté, ezért kérjük a kormányt, hogy az esetet vizsgálják ki, arról tájékoztassanak és haladéktalanul kérjék az EU illetékeseitől, hogy a parlagfű kerüljön vissza a listára.

     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.