2017. július 8., szombat 16:45

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. július 8., szombat (OS) - Kollektív kómába esett a Fenntartható Fejlődés Bizottsága

    Korábban írtunk arról, hogy a társelnökök passzivitása miatt tavasszal megszűnt az FFB által működtetett Allergia-Parlagfű Kerekasztal, melynek ülései addig sem szolgálták a magyar társadalom érdekeit, mivel nem célozták a kerekasztal nevében szereplő problémák enyhítését és nem biztosítottak konstruktív párbeszédet a civilek és a döntéshozók között:
http://os.mti.hu/hirek/126083/a_parlagfupollen_no_egyesulet_kozlemenye-1_resz
http://os.mti.hu/hirek/126084/a_parlagfupollen_no_egyesulet_kozlemenye-2_resz
A májusi (szabálytalanságokkal kísért) újjáalakuló ülésen kiderült, hogy a résztvevő kormányzati szerveknek (az ÁSZ és az AJBH ismételt kritikai észrevételei dacára) eszük ágában sincs a probléma csökkentését célzó változásokat végrehajtani. A korábbi éveknek megfelelően a fertőzött területek átfogó felmérése helyett iskolásoknak szóló füzeteket nyomtatnak, majd jön az értelmetlen és drága propaganda-helikopterezés, melynek során a parlagfű több mint 99%-a észrevétlen marad. Az alibi-ülés tényét azóta is titkolják a közvélemény elől, arról egyetlen dokumentum sem került fel az FFB honlapjára. Az akusztikus jegyzőkönyvet a társelnökök többszöri kérés ellenére sem osztották meg sem a jelenlévő, sem a távollévő tagokkal. A Bizottság tetszhalott pózt felvéve, a kerekasztal-tagok egyetlen levelére sem válaszol, legyen szó az ülésen elhangzott, közérdekű javaslatok megválaszolásáról, vagy a júniusra ígért ülésről.
     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.