OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. április 20., csütörtök 10:05

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. április 20., csütörtök (OS) - Csendben kimúlt az Allergia-Parlagfű Kerekasztal.

    Miután 1 év alatt senki sem tartotta fontosnak összehívni, így március 30-án az alapszabály értelmében megszűnt a Fenntartható Fejlődés Bizottsága által működtetett, 2008-ban létrehozott Kerekasztal.

Az allergiások számára a Kerekasztal egyetlen pozitív hozadéka a 2011-ben az e célból alakult ökológiai és jogi munkacsoportok által megírt javaslatcsomag volt, amelyet a Fazekas Sándor által vezetett minisztérium kommentár nélkül elsüllyesztett, majd egy ezzel szöges ellentétben álló, a magas parlagfűpollen-koncentrációt hosszútávra garantáló "stratégiát“ adott ki.

2015-ben Dankó Béla (FIDESZ) és Heringes Anita (MSZP) személyében új elnökség vette át a kerekasztal irányítását, amely fokozatos hanyatlásba kezdett. Azóta egyetlen érdemi döntés sem született, a résztvevő civilek javaslatait rendre lesöpörték.

A kormányzati szervek által uralt testület nem lépett fel a parlagfűmentesítésre felajánlott SZJA 1% minisztérium általi "elbirtoklása" (cipőpucoló-ügy), majd később a horgász, fitnesz, motoros és egyéb egyesületeket megsegítő parlagfüves pénzek miatt sem. Ez utóbbit valamennyi, a kerekasztalon részt vevő civil szervezet kifogásolta, ám süket fülekre találtak. Nem sikerült elérni változást az évek óta igen aggályos módon módon üzemeltetett és milliókkal támogatott NÉBIH parlagfűbejelentő ügyében sem, bár a közérdekű bejelentések sorozatos elszabotálását az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala is bírálta.

     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.