OS Országos Sajtószolgálat
2024. október 16. szerda
Ismertető


2024. október 12., szombat 13:47

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. október 12., szombat (OS) -  Az iparűzésiadó-elvonás nem pusztán megszorítás, hanem a budapestiek meglopása!

        Varga Mihály pénzügyminiszter a héten bevallotta: az Orbán-kormány a jövő évtől el fogja venni az önkormányzatoktól az iparűzésiadó-bevételek jelentős részét, vagyis folytatódik az önkormányzatok kivéreztetése, az Orbán-kormány bosszúhadjárata, amelyet a kormány 2019 óta folytat a főváros és az ellenzéki vezetésű önkormányzatok ellen.
     Csak ebben az évben 90 milliárd forint szolidaritási hozzájárulást akarnak elvonni a fővárostól arra hivatkozva, hogy a pénzt visszaosztják a szegényebb településeknek. Niedermüller Péter, a DK VII. kerületi polgármestere közérdekű adatigényléssel akarta megtudni, hogy kik és milyen kritériumok alapján döntenek arról, hogy melyik önkormányzatok kapják meg a Budapesttől elvont pénzt. Így derült ki, hogy ilyen mechanizmus egyszerűen nem létezik, a pénz felszívódik Orbán Viktor költségvetésében. Niedermüller Péter elmondta: most ugyanez a sors vár az iparűzésiadó-bevételekre is.
     A DK szerint a tervezett iparűzésiadó-elvonás nem pusztán megszorítás, hanem a budapestiek meglopása. Orbán Viktor azért akarja elvenni ezt a pénzt a fővárostól, hogy a fideszes milliárdosokat, a családját és a barátait gazdagítsa vele. A DK szerint ez a pénz az embereket illeti, nem Orbán Viktort! Meg fogjuk védeni az emberek pénzét a kormánytól! - fogalmazott a DK polgármestere.    
     Niedermüller Péter sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     DK Sajtóiroda
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.