OS Országos Sajtószolgálat
2024. október 16. szerda
Ismertető


2024. október 15., kedd 11:10

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. október 15., kedd (OS) -  A DK pert nyert az Államadósság Kezelő Központ ellen, ki kell adniuk a kínai gigahitelről kötött szerződést

        Az Orbán-kormány úgy vett fel egy egymilliárd eurós gigahitelt Kínától, hogy annak részleteit – elmondásuk szerint a kínai bankok kérésére – titkosították a magyar állampolgárok előtt, épp azok előtt, akik ezt a hitelt vissza fogják fizetni. Ilyen az orbáni árulás, a magyar miniszterelnök kínai kérésre titkolja el a saját honfitársai elől, hogy milyen feltételekkel adósítja el a hazájukat Kínának.
    
     Ezért indított a Demokratikus Koalíció közérdekű adatigénylési pert, hogy kiderítsük: mi van az apróbetűs részben; mit ígért ez az áruló kormány Kínának. Ezt a pert első fokon megnyertük, a bíróság kimondta, hogy az Államadósság Kezelő Központnak ki kell adnia a kínai hitelszerződést. Jogunk van tudni, hogy mit írt alá az áruló miniszterelnök, mert mi, magyarok fizetjük a számlát! Jogászkodhatnak, fellebbezhetnek, jöhetnek másodfokra, de mi ki fogjuk deríteni, hogy mit kért Kína Orbántól a pénzért cserébe! Ki fogjuk deríteni, hogy mi volt a júdáspénz, amit Orbán árulása után nekünk kell majd kifizetnünk.
    
    
     Varju László
    
     A DK országgyűlési képviselője
    
    
    
     Varju László sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.