OS Országos Sajtószolgálat
2024. október 16. szerda
Ismertető


2024. október 15., kedd 18:04

A Párbeszéd - ZÖLDEK közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. október 15., kedd (OS) -  Újabb kirúgási hullám a Bumchunnál – A vendégmunkások maradhatnak

        Berki Sándor országgyűlési képviselő, aki már foglalkozott a Bumchun-üggyel, akkor több javaslatot is benyújtott, amelyek értelmében külföldi munkavállaló csak akkor végezhet munkát Magyarországon, ha magyar munkavállaló a munka elvégzésére nem vállalkozik; valamint azt is rögzítik, hogy a munkások legfeljebb 10%-a lehet külföldi (nem magyar és nem EU-s) munkavállaló. Az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának fideszes többsége az indítványokat február végén leszavazta, így a javaslatok nem kerülhettek a parlament elé. Külön érdekesség, hogy Nógrád fideszes országgyűlési képviselője, Becsó Zsolt is a nemmel szavazók között volt.
    
     „A remény helyett nyomor maradt, a fideszes kormányzat bebizonyította, hogy megint nem a magyar dolgozók, hanem az ázsiai tőke mellé állt” – mondta Berki Sándor a mostani leépítés kapcsán, hozzátéve: ismét benyújtja a javaslatokat az Országgyűlésnek, valamint kérdésekkel fordul az ügyben a céghez, a kormányhivatalhoz és a minisztériumhoz is.
    
     Párbeszéd-frakció Sajtó
    
     Kiadó: Párbeszéd - ZÖLDEK
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.