OS Országos Sajtószolgálat
2024. október 18. péntek
Ismertető


2024. október 17., csütörtök 17:31

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) közleménye
    Budapest, 2024. október 17., csütörtök (OS) - A TÖOSZ közleménye a Versenyképes Járások Program kapcsán

        Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter 2024.10.07-én bejelentette a Versenyképes Járások Program 2025.01.01-től történő indítását. A Program keretéből jövő januártól minden magyarországi járás garantált éves fejlesztési forráshoz jut. A járások ugyanarra az összegre pályázhatnak, mint ami a helyi iparűzési adó többleteként megjelent, ugyanakkor ha ez a többlet az évi 250 millió forintot nem éri el, akkor a költségvetés kiegészíti ezt. A projekt kidolgozására és a pályáztatás menetének lebonyolítására úgynevezett járási fejlesztési fórumok jönnek létre. Ezek vezetői a járásszékhelyi polgármesterek lesznek, tagjai pedig az önkormányzati hivatallal rendelkező települések polgármesterei.
    
     A TÖOSZ, mint a legnagyobb önkormányzati érdekszövetség, amely a 3197 helyi önkormányzatból 1655 helyi önkormányzatot tudhat tagjai között, örömmel üdvözli és támogatja, hogy a Versenyképes Járások Program keretéből a járási fejlesztési forrásokról, azok felhasználásáról az érintett járások polgármesterei dönthetnek. Ez azt is eredményezi, hogy a források felhasználásáról azok hozhatnak döntést, akik a helyi fejlesztési igényeket leginkább, legközelebbről ismerik, közvetlen kapcsolatuk lévén az adott települések lakosságával és a helyi fejlesztési igények indokoltságának ismeretében a terület- és településfejlesztési források leghatékonyabb felhasználását tudják garantálni.
    
     Dr. Gyergyák Ferenc
     TÖOSZ-főtitkár

     Kiadó: Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ)
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.