OS Országos Sajtószolgálat
2024. október 16. szerda
Ismertető


2024. október 15., kedd 16:32

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. október 15., kedd (OS) -  Tompos Márton: felszámolhatják végre azt a gumitemetőt, amely után évek óta nyomozunk

        Tompos Márton, a Momentum elnöke a közösségi médiában jelentette be, hogy felszámolhatják a Rogán államtitkárához köthető gumitemetőt Zajdán, amely után a Momentum elnöke már évek óta nyomozott.
    
     „Siker! 2025-re felszámolhatják a zajdai gumitemetőt! 2023 nyarán kerestek meg a Zala megyei Lentiből, hogy a város melletti laktanyán közel tízezer tonna használt gumit tárolnak. A nyomozásunk során kiderült, hogy ez nem egyedi eset volt, hanem egy szervezett hálózat része volt a zajdai laktanyán levő illegális gumilerakat. A cégháló közepén pedig Rogán Antal államtitkárának a testvére állt. 3 megyében 4 helyszínen nyomoztunk, de a legnagyobb felháborodást Lentiben okozta a gumilerakat. A helyi civilek elkezdtek szervezkedni, hogy rábírják a városvezetést a változásra. A kitartó munkának meglett az eredménye: a Zala Megyei Kormányhivatal azt a tájékoztatást adta, hogy 2024 szeptember végéig 2800 tonna gumit szállítottak el, az év végéig 5000 tonnát szállítanak el, 2025-re pedig már "csak" 2500 tonna marad. Bár a végleges időpontot nem tudtak mondani, de június 9. után már önkormányzati képviselővel és civilekkel fogjuk ellenőrizni, hogy ténylegesen eltűnjön a gumilerakat” – írja Tompos Márton.

     Kiadó: Momentum Mozgalom
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.