OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 13. szombat
Ismertető


2009. július 2., csütörtök 18:39

Létrejött az uzsora- és lakásmaffia-ellenes segítség a kiszolgáltatottaknak: az ingatlan SOS rendszer
    Budapest, 2009. július 2., csütörtök (OS) - Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete.Két fontos újdonságot jelentett be a vezetőség:Ingatlanszakmai Azonosító Zöldkártyát kapnak az egyéni tagságon alapuló szervezet tagjai és létrejött az uzsora- és lakásmaffia-ellenes segítség a kiszolgáltatottaknak

    * Létrejött az uzsora- és lakásmaffia-ellenes segítség a kiszolgáltatottaknak:

Ez az ingatlan SOS rendszer.
A több civil szervezet által létrehozott kezdeményezés az Európai Sors-társak lakásmaffia-ellenes fellépésének köszönhetően indult el.
A MiIÉSZ országos ernyője alatt dolgozó egyes irodákban be lehet jelenteni az uzsora-és maffiagyanús eseteket, melyet a Sors-társak egyesületének továbbít a szervezet.

Az Ingatlan-SOS-munkacsoportban való együttműködést a Közgyűlésen írta alá a MIÉSZ és a Sors-társak egyesülete.

Az ingatlanszakmában meghatározó fontosságú, hogy bemutassa a szervezet azokat, akik megfelelő végzettséggel, a hivatalos adminisztrációban bejelentve, legálisan dolgoznak.
    *  Ingatlanszakmai Azonosító Zöldkártyát kapnak a kontrollált, egyéni tagságon alapuló szervezet tagjai, illetve –kérésre- a központi nyilvántartásukba adataikkal önként bejelentkezett -nem tag- szakemberek.

A dombornyomott azonosító zöldkártya tartalmazza a szakember adatait, a fotóját, valamint egyedi azonosítószámmal ellátott hologrammos matricát.
A kártyához tanúsítvány is tartozik, melyet a szakmai szervezet állít ki a tagok részére.

A közvetlen légkörben zajló, élénk érdeklődéssel, aktív közreműködéssel, nagy létszámban jelenlévő szakemberek kötöttségektől mentesen, családias hangulatban vettek részt, igazi közösséget alkotva, olyat, amit már régóta vár a szakma minden tagja

A MIÉSZ volt Magyarországon az első, egyéni tagságon alapuló ingatlanszakmai szervezet.
A kezdetekben 50, majd 100 fő, a 2009-es évre elérte a 150 fős taglétszámot, melyet nem szándékszik nagyobb mértékben bővíteni, a lényeg nem a mennyiség, hanem a minőség.
Az egyéni tagságon alapuló, legnagyobb működő hazai ingatlanos szervezet a MIÉSZ.
Szervezetünk a másik meghatározó szakmai szervezettel, az Ingatlanosok Magyarországi Egyesülete tagságával és vezetőségével szoros együtt dolgozva nyitott minden együttműködésre, mely az Ingatlanszakma ügyét előbbre viszi.

Az ingatlanszakma rendszerváltás utáni, közel 20 év tapasztalatai azt mutatják, hogy a törvényhozásban a szakmai kérdések mindig és folyamatosan egyéni érdekek mentén találnak megoldást.

Mivel az ingatlanszakmai szervezetek javaslatai soha nem pénz, hanem hozzáállás kérdése, a MIÉSZ javasolja minden tisztségviselőnek az együttműködést, az olyan tisztségviselőnek, aki nem veszi figyelembe, esetleg akadályozza a szabályozók szakmai oldalról történő változtatását, hogy keresse az együttműködést, ha ez nem megy, keressen a közeljövőben más munkaterületet.

A MIÉSZ minden szervezet, magánszemély, tisztségviselő, politikai tényező felé nyitott az együttműködésre, amely hiteles.
www.miesz.hu
    Kiadó: Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.