OS Országos Sajtószolgálat
2018. április 20. péntek
Ismertető


2009. november 24., kedd 15:20

ÚJ SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ RÓMÁBAN
    Budapest, 2009. november 24., kedd (OS) - Több mint 6.000 ember gyűlt össze Róma Casalotti de Boccea negyedében 2009. október 24-én, hogy megünnepeljék az új Római Szcientológia Egyház ünnepélyes megnyitóját.

    A 11 hektáros parkban fekvő 6.400 négyzetméteres egyházi épület fémjelzi az eddigi legnagyobb terjeszkedést a Szcientológia 30 éves olaszországi történelmében.
Tekintettel az új Római Egyház kiemelt jelentőségére, a Szcientológia vallás legfőbb vezetője, Mr. David Miscavige üdvözölte a híveket új otthonukban, a nyugati civilizáció történelmi csomópontjában.
Az új Szcientológia Egyházat köszöntők között felszólalt Dino De Pasquale, a Polgári Védelem katasztrófa elhárítási igazgatója, Silvio Calzolari, a Vatikáni Egyetem firenzei teológiai karának professzora, Luigi Berzano, a Torinói Egyetem vallásszociológiai professzora és Laura Guercio, a Legal Aid Worldwide elnöke.
A Szcientológia alapelveinek és L. Ron Hubbard életének és munkásságának bemutatásán túl, a bemutatótáblák ismertetik az Egyház által szponzorált nemzetközi társadalmi programokat, amelyek hatékonyan célozzák meg a kábítószerrel való visszaéléseket, az írástudatlanságot, a bűnözést, az erkölcstelenséget és az emberi jogi visszásságokat. Az Egyház kapui nyitva állnak bárki előtt, aki meglátogatná ezt a kiállítást. Két évtized drogmegelőzési tapasztalattal a háta mögött, a  Mondj nemet a drogokra, Mondj igent az Életre  program bizonyított megoldásokat kínál az olasz társadalom egyik legégetőbb problémájára. Megnyitó beszédében Mr. Miscavige kiemelte az Egyház társadalmi küldetésének fontosságát, és hangsúlyozta a jelenlévő Szcientológusoknak annak szükségét, hogy vállaljanak felelősséget a közösségért, amelyben élnek: “Tartoztok [Rómának] a kampányainkkal, hogy eltöröljük a kábítószerekkel való visszaéléseket, hogy elterjesszük az emberi jogok tiszteletét és biztosítsuk az Élet alapvető technológiát az Út a Boldogsághoz-on keresztül.
Tartoztok neki a tanulási és írástudósági programjainkkal.
Tartoztok neki egy olyan büntetés-végrehajtási reformmal, amely nem a büntetésre, hanem az önbecsülés helyreállítására épül.
Tartoztok minden függőnek egy drogmentes élettel és minden elveszett vagy reményvesztett léleknek azzal, hogy esélye legyen felismerni: Lehet valamit tenni a dologgal kapcsolatban.
De mindenek felett tartoztok minden római polgárnak egy lehetőséggel, hogy felfedezzék a Dianetikát és Szcientológiát.
Az új Római Szcientológia Egyház mérföldkő a Szcientológia vallás számára, amely több mint 8000 Egyházat, Missziót és csoportot tömörít 165 országban. Annak részeként, hogy kielégítse a Szcientológia szolgáltatások iránti egyre növekvő igényt, az Egyház új központokat nyitott meg Berlinben, Johannesburgban, Londonban, Madridban, New Yorkban, San Franciscoban és másutt. Csak ebben az évben új központok nyíltak a svédországi Malmöben, és az amerikai Dallasban és Nashville-ben.
http://www.szcientologia.org.hu

    Kiadó: Szcientológia Egyház Budapest

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.