OS Országos Sajtószolgálat
2018. június 19. kedd
Ismertető


2009. december 2., szerda 10:42

Új Szcientológia Egyház nyitotta meg kapuit Washingtonban
    Budapest, 2009. december 2., szerda (OS) - Több ezer résztvevővel megnyitotta kapuit az új épületbe költözött Szcientológia Alapító Egyház Washingtonban.A megnyitó alkalmából közhivatalnokok ismerték el a Szcientológia Egyház munkáját az emberi jogok védelme, a bűnözők rehabilitálása, a drogellenes felvilágosítás és katasztrófa elhárítás területén.

    Washingtonban 2009. október 31-én szombaton megnyílt a Szcientológia Egyház Alapító Egyházának új épülete, amely 6 tömbnyire van a Fehér Háztól és néhány percre a Capitol Mall sétánytól.
Közel 3000 szcientológus és vendég vett részt az ünnepségen, amikor Mr. David Miscavige a Szcientológia vallási vezetője megnyitotta az egyházi épületet.
Az hatalmas méretű épület emlékeztet 1955-re, amikor az Egyház alapítója L. Ron Hubbard ebben a kerületben nyitotta meg a Szcientológia Alapító Egyházát, ami azóta a világ leggyorsabban növekvő vallásává vált.
Brad Sherman Kalifornia 27. kerületének kongresszusi képviselője elmondta:
Folyamatosan dolgozom azon, hogy kifejezzem a magam - és vallom az egész Kongresszus nézőpontját  arról, hogy minden államnak egyenlő jogokat kell adnia és valódi vallási szabadságot kell biztosítania mindenki számára.  Méltatta az Egyháznak az ENSZ Egyetemes Emberi Jogok nyilatkozatában megfogalmazottak érvényre juttatása érdekében tett erőfeszítéseit, és kijelentette, hogy az emberi jogokért folytatott harc magában foglalja az éberséget az emberi jogok biztosításáért minden ember számára.
További felszólalók és résztvevők a megnyitón Addie Richburg, a National Alliance of Faith and Justice jogvédő szervezet elnöke, Diane Rothe-Smith, National Voluntary Organizations Active in Disaster (NVOAD= Katasztrófa Elhárító Nemzeti Önkéntes Szervezetek) ügyvezető igazgatója; és  Mike Silverstein, a Dupont Circle Advisory Neighborhood Association elnöke, aki Columbia kerület polgármesterét, Adrian M. Fenty-t is képviselte.
Washington fordulópontot jelentett a Szcientológia vallás megalapítójának életében. 13 évesen, mint Amerika legfiatalabb Sas Cserkésze L. Ron Hubbard átutazott az államokon, hogy találkozzon Calvin Coolidge elnökkel. Az 1930-as évek elején a George Washington Egyetem hallgatójaként tudományos módszertant tanult, amit később az emberi elme és az élet rejtélyének kibogozására alkalmazott. A II. világháború után a Dianetika technikáit tesztelte a Szent Elizabeth Kórház számos betegén, és itt írta meg az első kéziratát a kutatásairól Dianetika: Az eredeti tézis címmel. 1955-ben megalapozta az Alapító Egyházat, és annak ügyvezetője lett.
A Szcientológia Egyház több mint 8000 egyházat, missziót és csoportot jelent 165 nemzetben. A szcientológia szolgáltatások iránti igény kielégítésére készített program részeként új egyházakat nyíltak Berlinben, Johannesburgban Londonban, Madridban, New Yorkban és San Franciscóban. Az elmúlt 6 hónapban 5 új egyházat avattak, az év korábbi részében Svédországban Malmőben, a texasi Dallasban,   Tennessee államban Nashvilleben és  október 24-én Rómában.
http://www.szcientologia.org.hu

    Kiadó: Szcientológia Egyház Budapest

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.