OS Országos Sajtószolgálat
2018. április 20. péntek
Ismertető


2009. december 31., csütörtök 00:57

A Szcientológia Egyház és a Spanyol Adóhivatal
    Budapest, 2009. december 31., csütörtök (OS) - A Spanyolországi Szcientológia Egyház 2009. december 14-én megkapta a Spanyol Gazdasági Minisztériumtól és az Adóhivataltól a nonprofit társadalmi szervezet minősítést.

    Madrid, 2009. december 22.
A Spanyolországi Szcientológia Egyház 2009. december 14-én megkapta a Spanyol Gazdasági Minisztériumtól és az Adóhivataltól a nonprofit társadalmi szervezet minősítést.
Az elismerésre azután került sor, hogy bizonyossá vált, az egyház mindenben megfelel az ide vonatkozó spanyol törvénynek, melyek egyebek mellett az áfamentességre vonatkoznak. Ezen  elismerés alapján az egyházat mentesítik a szolgáltatások után fizetendő áfától, mivel  az Egyház gondoskodik azokról az egyházközségen belüli és kívüli emberekről, akik a Szcientológia Egyház vallásos és társadalmi szolgáltatásaitól várnak segítséget.
Mi nagyon jó kapcsolatban vagyunk a spanyol kormányhivatalok munkatársaival - mondta Ivan Arjona, a Spanyol Nemzeti Szcientológia Egyház képviselője. Különösen boldogok vagyunk azért, hogy a tevékenységeinket végül úgy ismerték el, mint amik valójában: olyan tevékenységek, melyek segítenek társadalom jobbításában. Olyan tevékenységek ezek, melyek azáltal, hogy segítenek az egyénnek megismerni az igazságot saját magával kapcsolatban, hozzájárulnak   az egész társadalom javulásához.
A Szcientológia vallást az Egyesül Államokban alapította L. Ronald Hubbard, aki élete nagy részét annak szentelte, hogy segítsen az embernek, az emberiségnek.
Spanyolországban az első egyházat 1980-ban nyitották meg Madridban és egy évvel később egy újabb egyház kezdte meg működését Barcelonában. Ma a Szcientológia több, mint 12 misszióval rendelkezik szerte Spanyolországban. A Szcientológia Egyházak és csoportok száma világszerte meghaladják a 8000-ret 165 nemzet területén. A szcientológusok világszerte mindenhol aktívak a társadalomban, mint például a Drogmentes Spanyolország mozgalom, az Emberi Jogok oktatási program, vagy az a harc azon emberi jogsértések ellen, melyek a szellemi egészség területén történnek.
A Szcientológia vallás egyre több hivatalos elismerésben részesül. A közelmúltban az Európai Emberi Jogi Bíróság ismerte el vallásként. Adómentesség Dél-Afrikában, jóhiszemű vallásként való elismerés Portugáliában, majd Spanyolországban 2007-ben, Argentínában 2008. decemberében. Most pedig nonprofit társadalmi szervezet minősítés a Spanyol Gazdasági Minisztériumtól és az Adóhivataltól.
Több információ: www.scientology.org
    
    Kiadó: Szcientológia Egyház Budapest

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.