OS Országos Sajtószolgálat
2023. március 24. péntek
Ismertető


2010. január 26., kedd 17:51

Vagyonadó: kész a B verzió?
    Budapest, 2010. január 26., kedd (OS) - Vagyonadó: kész a B verzió? A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete vidáman üdvözli az Alkotmánybíróság döntését, de...

    Vagyonadó: kész a B verzió?

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete vidáman üdvözli az Alkotmánybíróság döntését, miszerint a vagyonadó ingatlanokkal kapcsolatos rendelkezései jogbizonytalanságot idéznek elő, ezért az ide vonatkozó passzusok nem egyeznek az alkotmányos joggal.

Háttér információink szerint a Vagyonadó módosított verziója már elkészült rohammunkában.
Amennyiben belefér még az időbe, lehetséges egy újabb –már sokadik változatú adóforma elővezetése, az információnk szerint már az elmúlt év végére megvolt az alternatív terv.

A csütörtökön Budapesten a Márványmenyasszonyban szervezett Vagyonadó Konferencia kérdése még aktuálisabb, hisz a  Vagyonadó esetleges módosításairól, a lehetőségekről, az esetleges ingatlan- érték megállapítás új módszereiről, személyes véleményéről és a párt hivatalos álláspontjáról az MSZP részéről dr Szanyi Tibort kérdezzük meg, míg az ellenzéket a Jobbik részéről dr Leinhardt Balázs, a Fidesz részéről Mádi László képviseli, akiktől szintén  személyes és a pártpolitikusi állásfoglalásukat, valamint az adónemmel kapcsolatos véleményüket kérdezzük.

Kapcsolódó kérdéskör: a jogalkotás felelőssége a jogkövetők kártalanítása?
Vajon ki a felelős a mindent készpénznek vevő és ezáltal anyagi károkat szenvedők kártalanításaiért?

A MIÉSZ eddig is következetesen ellenezte az ingatlanadó ilyen jellegű kivetését, melyet tisztességesen és alaposan kidolgozva csak az országos Ingatlan-kateszter felállításával és az értékbecslők szakmai jogosultságainak korrekt és hosszútávú rendezésével lehet elkezdeni.

A Vagyonadó módosított, sokadik verziójának bemutatását izgatottan várjuk.


Békési Béla
elnök MIÉSZ
www.miesz.hu info@miesz.hu
20/9283 266

    Kiadó: Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.