OS Országos Sajtószolgálat
2018. június 19. kedd
Ismertető


2010. március 3., szerda 14:01

Las Vegas - Újabb Szcientológia Egyház és Hírességek Központja
    Budapest, 2010. március 3., szerda (OS) - A Nyugat-Egyesült Államok-beli Nevadában szombaton szcientológusok és vendégeik jelenlétében ünnepelték a Szcientológia új egyházának megnyitását.

    Az új épület Las Vegasban, az Emerson Avenue 2761. alatt nyílt meg abban a városban, ahol már 40 éve bővül a helyi szcientológus közösség.
Köszöntőjében Mr. David Miscavige, a Vallási Technológiai Központ Vezető Testületének elnöke üdvözölte a jelenlévő vendégeket és a helyi egyház tagjait. Jelezte, hogy az új épület további lehetőségeket kínál a növekedéshez abban a városban, amelynek létrejötte és fejlődése művészek álmain alapszik, s amelynek fényei a világűrből is jól látszanak. Ugyancsak ez az épület ad otthont a Hírességek Központjának Las Vegasban.
A megnyitón jelen volt Shelley Berkley az USA Kongresszusának képviselője, a helyi városi tanács tagja, Steven Ross, valamint Las Vegas polgármestere, Oscar Goodman.
Oscar Goodman polgármester üdvözölte az új egyházat kiemelve a művészi kreativitás fontosságát.  A leggyorsabban növekvő város polgármestereként partnernek tekintem a leggyorsabban növekvő vallást  - mondta.
Berkley kongresszusi képviselő elismeréssel méltatta az egyház emberi jogi kezdeményezéseit, s hogy az emberi jogi aktivisták hatásosan az oktatják az emberi jogokat és működnek együtt a város közösségének hasonló szervezeteivel. Kifejezte, hogy bizonyos abban, a Szcientológia Egyháza együttműködése a helyi közösséggel erősíti a nemzetet és az egész világon hozzájárul a békéhez.
Mr. Miscavige kiemelte, hogy L. Ron Hubbard, a vallásalapító milyen nagy becsben tartotta a művészeket, a művészetet, ami nem csak beavatottaknak való, hiszen miden ember lelkére hatással van. Idézte L. Ron Hubbard szavait:
Egy kultúra csak akkora, amekkorák az álmai, s az álmait a művészek álmodják.
A helyi Szcientológia Egyház jelentősen hozzájárul majd a társadalom felemeléséhez, melyet jelenleg drogokkal kapcsolatos visszaélés és függőség súlyt. Az egyház drogellenes programjai azokon a területeken, ahol alkalmazzák őket, rutinszerűen 40, 50 és 60 százalékkal csökkentik a drogfogyasztást.
A Szcientológia Egyház Az Út A Boldogsághoz programokon keresztül jelentősen enyhíti a hétköznapi társadalmi, családi és személyes viszályokat.
Az új egyházban kápolna szolgál a vasárnapi szertartások, esküvők, keresztelők helyszínéül. Az épület további teret nyújt közösségi összejövetelekhez, művészeti műhelyeknek és szemináriumoknak, lelki tanácsadásnak és tanfolyamtermek formájában vallásos tanulmányok számára. Van benne könyvesbolt is, ami tartalmazza L. Ron Hubbard írott és hanghordozókon megjelent anyagait.

-------------------------
Az elmúlt években számos új Szcientológia egyház nyílt meg; Quebecben, Washingtonban, a texasi Dallasban, Tennessee államban Nashville-ben, valamit Berlinben, Malmőben, Rómában és Brüsszelben.

http://www.szcientologia.org.hu

    Kiadó: Szcientológia Egyház Budapest

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.