OS Országos Sajtószolgálat
2018. június 19. kedd
Ismertető


2010. szeptember 6., hétfő 10:38

Hamburg felszámolta alkotmányellenes stratégiáját
    Budapest, 2010. szeptember 6., hétfő (OS) - 2010. augusztus 31-én, 17 évvel azután, hogy Hamburg város belügyminisztere létrehozta a Szövetségi Köztársaság  szekta ellenes   munkacsoportját, véglegesen lakat került a csoport vezetőjének, Ursula Caberta irodájának ajtajára. Ez alatt az idő alatt a legnagyobb siker, amit Ursula Caberta elért, hogy több vallási kisebbséghez tartozó munkavállaló – köztük jó néhány szcientológus – elvesztette munkahelyét vallási meggyőződése miatt. Mára a hamburgi vezetés végre elfogadta: a boszorkányüldözés és az inkvizíció a középkor jellemzője, és ma mindenki számára a legfontosabb, hogy az alapvető emberi jogok biztosítva legyenek.

    A 17 év alatt Ursula Caberta irodája több mint egymilliárd forintot költött az adófizetők pénzéből olyan feladatokra, amelynek nem titkolt célja volt a vallási diszkrimináció fenntartása. Eközben Németország több tartományában is számos olyan bírósági döntés született, amely bizonyította a Szcientológia vallási jellegét. (Többek között a Szövetségi Alkotmánybíróságé 1997-ben, a mannheim-i közigazgatási bíróságé Baden-Würtenbergben 2004-ben, a münchen-i közigazgatási bíróságé Bajorországban 2005-ben, az ansbach-i közigazgatási bíróság határozata 2008-ban.)   2005-ben a Szövetségi Közigazgatási Bírósága betiltotta a  szekta-szűrő  alkalmazását az alkotmány 4. cikkelye értelmében, mivel az állam nem avatkozhat be a vallásszabadságába semmilyen módon.  A szektaszűrő eljárást Caberta személyesen dolgozta ki, amelynek értelmében a munkahelyi felvételnél mindenkinek ki kellett töltenie a vallására vonatkozó kéréseket.   2007-ben végre a Hamburgi Belügyminisztérium elismerte: a Szcientológia Egyház elleni büntetőjogi üldözésének nem volt semmi alapja. Ez az után történt, hogy az Európai Emberi Jogi Bíróság elismerte a Szcientológia Egyházat vallásos szervezetnek. , A határozatot követően Portugália és Spanyolország is megtette ezt, utolsóként az Európai Unióban.  Ekkor Caberta kezdeményezésére a tartományi belügyi szervek közösen kérték fel a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatalt: nézze át a Szcientológia Egyház betiltásának esélyeit. A tanulmány végkövetkeztetése az volt, hogy semmi alapja nincs annak az állításnak, hogy a Szcientológia Egyház egy  külföldről irányított szervezet , amelyik fel kívánja számolni a Német Szövetségi Köztársaság demokratikus rendszerét.   Naivitás lenne azonban azt állítani, hogy csak a Szcientológiát érik támadások. Az utóbbi másfélszáz évben sokan igyekeztek aláásni a vallások szellemiségét. Ennek eredményeként az emberek elvesztették önbecsülésüket, emberi méltóságukat, és ennek következtében lelki nyugalmukat. Észre kell venni, hogy a vallásos emberek számának csökkenésével nagymértékben nőtt az erkölcstelen magatartás, a bűnözés, amelynek visszaszorítását eddig egyetlen kormány milliárdokból fenntartott nagy létszámú hadserege és rendőrsége sem volt képes elérni. A vallás ma sem képvisel mást, mint sok évvel ezelőtt: tisztességet, becsületet és toleranciát tanít.
    Kiadó: Szcientológia Egyház Budapest

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.