2024. május 3. péntek

2014. szeptember 22., hétfő 10:25

A Civil Kollégium Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 22., hétfő (OS) - Indul a RészvételHete! Országszerte akcióznak a civilek – Készül a Közbizalmi Index. Több mint 100 civil hazai szervezet kapcsolódott idén az országos és nemzetközi kampányhéthez, így mától közel 100 esemény hívja fel a figyelmet a részvétel, a helyi cselekvés, a közügyek formálásnak fontosságára. Találkozók, fórumok, műhelyek szólnak majd a választásokról, a döntéshozatalban való részvételről, a helyi és országos civil érdekérvényesítésről. Utcai akciók, flashmobok, demonstrációk szerveződnek az állampolgárokat érintő "forró" témák körül. Tagtoborzó, adománygyűjtő, ismeretterjesztő, építő-szépítő kezdeményezések indulnak országszerte.

Az idei évben a tematikus fókuszt 3 téma testesíti meg – a közélet alakítását, a hatalomhoz való viszonyunkat pedzegető "Kié a politika?",a  társadalmunk toleranciájára és hozzáállására hangsúlyt helyező, az ellenpólusokra építő  "Nyitsz vagy Zársz?", illetve a szegénység elleni közös tennivalóinkat képviselő "Erő=Forrás?!".
Elkészül idén is az akcióhéthez kötődően az ország közbizalmi indexe, amely minden évben villámjelentést ad arról, mennyire bízunk a legfontosabb közintézményekben.
Események: http://reszvetelhete.net/esemenyek/
A közbizalmi index tavalyi eredménye elérhető ezen a linken:
http://reszvetelhete.net/2014/01/30/arh-felmeres-eredmenyek-melyponti -stagnalas-kozbizalom-2013/
További éves felmérés eredmények (alul): http://reszvetelhete.net/csatlakozz/
Elérhetőség: Varga Máté – reszvetelhete@gmail.com, 06302101318
    Kiadó: Civil Kollégium Alapítvány