OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2014. szeptember 22., hétfő 10:25

A Civil Kollégium Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 22., hétfő (OS) - Indul a RészvételHete! Országszerte akcióznak a civilek – Készül a Közbizalmi Index. Több mint 100 civil hazai szervezet kapcsolódott idén az országos és nemzetközi kampányhéthez, így mától közel 100 esemény hívja fel a figyelmet a részvétel, a helyi cselekvés, a közügyek formálásnak fontosságára. Találkozók, fórumok, műhelyek szólnak majd a választásokról, a döntéshozatalban való részvételről, a helyi és országos civil érdekérvényesítésről. Utcai akciók, flashmobok, demonstrációk szerveződnek az állampolgárokat érintő "forró" témák körül. Tagtoborzó, adománygyűjtő, ismeretterjesztő, építő-szépítő kezdeményezések indulnak országszerte.

    Az idei évben a tematikus fókuszt 3 téma testesíti meg – a közélet alakítását, a hatalomhoz való viszonyunkat pedzegető "Kié a politika?",a  társadalmunk toleranciájára és hozzáállására hangsúlyt helyező, az ellenpólusokra építő  "Nyitsz vagy Zársz?", illetve a szegénység elleni közös tennivalóinkat képviselő "Erő=Forrás?!".
Elkészül idén is az akcióhéthez kötődően az ország közbizalmi indexe, amely minden évben villámjelentést ad arról, mennyire bízunk a legfontosabb közintézményekben.
Események: http://reszvetelhete.net/esemenyek/
A közbizalmi index tavalyi eredménye elérhető ezen a linken:
http://reszvetelhete.net/2014/01/30/arh-felmeres-eredmenyek-melyponti -stagnalas-kozbizalom-2013/
További éves felmérés eredmények (alul): http://reszvetelhete.net/csatlakozz/
Elérhetőség: Varga Máté – reszvetelhete@gmail.com, 06302101318
    Kiadó: Civil Kollégium Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.