2024. május 17. péntek

2014. szeptember 25., csütörtök 16:31

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. szeptember 25., csütörtök (OS) - Az USA elnöke maga leplezte le az amerikai érdekek szolgálatában álló "civil" szervezeteket

A Jobbik értékelése szerint Barack Obamának, az Amerikai Egyesült Államok elnökének a Clinton Globális Kezdeményezés nevű szervezet rendezvényén tett kijelentései nyílt elismerését jelentik annak, hogy az USA saját befolyásának kiterjesztése érdekében a világot átölelő függetlennek, civilnek és jótékonynak álcázott ügynökszervezeteken keresztül folyamatosan beavatkozik más országok belügyeibe, nyomást gyakorol más országok kormányaira, megsértve ezzel a nemzeti szuverenitás elvét. Obama kijelentéseire érkezett heves hazai reakciók pedig arról árulkodnak, hogy mely pártok és szervezetek képviselik legelkötelezettebben az amerikai érdekeket hazánkban. A Jobbik már évekkel ezelőtt felhívta arra a figyelmet, hogy milyen nemzetbiztonsági kockázatokkal jár a magyar balliberális politikai pártokhoz köthető nem-kormányzati szervezetek amerikai pénzügyi támogatása, ezért dolgozta ki azt a 2013 októberében a Parlament elé benyújtott javaslatát, hogy az egymillió forintot meghaladó külföldi támogatásban részesülő szervezeteket vegyék nyilvántartásba. Mint ismeretes, a Fidesz – összejátszva a balliberális pártokkal – érdemi indoklás nélkül lesöpörte az indítványunkat.
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója