OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető


2014. szeptember 25., csütörtök 16:31

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. szeptember 25., csütörtök (OS) - Az USA elnöke maga leplezte le az amerikai érdekek szolgálatában álló "civil" szervezeteket

    A Jobbik értékelése szerint Barack Obamának, az Amerikai Egyesült Államok elnökének a Clinton Globális Kezdeményezés nevű szervezet rendezvényén tett kijelentései nyílt elismerését jelentik annak, hogy az USA saját befolyásának kiterjesztése érdekében a világot átölelő függetlennek, civilnek és jótékonynak álcázott ügynökszervezeteken keresztül folyamatosan beavatkozik más országok belügyeibe, nyomást gyakorol más országok kormányaira, megsértve ezzel a nemzeti szuverenitás elvét. Obama kijelentéseire érkezett heves hazai reakciók pedig arról árulkodnak, hogy mely pártok és szervezetek képviselik legelkötelezettebben az amerikai érdekeket hazánkban. A Jobbik már évekkel ezelőtt felhívta arra a figyelmet, hogy milyen nemzetbiztonsági kockázatokkal jár a magyar balliberális politikai pártokhoz köthető nem-kormányzati szervezetek amerikai pénzügyi támogatása, ezért dolgozta ki azt a 2013 októberében a Parlament elé benyújtott javaslatát, hogy az egymillió forintot meghaladó külföldi támogatásban részesülő szervezeteket vegyék nyilvántartásba. Mint ismeretes, a Fidesz – összejátszva a balliberális pártokkal – érdemi indoklás nélkül lesöpörte az indítványunkat.
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.