OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2014. szeptember 30., kedd 18:30

A Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (OS) - A nemzetközi Dunai Gyöngysor az Élhető Duna partokért című multi-projekt mai fejlesztési szimpóziumán megjelent több település és megye főépítésze megalakított egy munkacsoportot.

    Azért, hogy a teljes magyarországi Duna szakasz partvidékén a turisztikai, a szabadidős, a kulturális örökség- fejlesztési projektekhez szükséges településrendezési és – fejlesztési tervek, intézkedések összehangolását és megvalósítását egységes, összehangolt rendszerrel segítsék.
A Dunai Gyöngysor multi-projekt prioritása a Duna menti partvidék komplex és integrált fejlesztése. E nélkül ugyanis bármennyire is lobbizott egy kulturális örökség témájú vagy egyéb turisztikai tematikus útvonal-projekt, a rövid távú propagandisztikus hatás elmúltával fenntarthatatlanná válik.
A Dunai Gyöngysor fő ágazati tevékenysége: településfejlesztés összefüggésben a közlekedéssel és a vízüggyel, kulturális örökség-gazdálkodás, turizmus- és vidékfejlesztés.
A konkrét gyöngyszemek főleg a Duna menti kulturális és természeti örökségelemek: a középkori várak, kastélyok, de akár a római és a későbbi korok feltárt és látogatható emlékei, valamint a természeti örökségelemek. Emellett a lakosság, a turizmus számára biztosított part menti szabadidős terek, nyílt vízi és egyéb strandok, pihenők. Ezeket a no-motor közlekedési módok számára biztosított, folytatólagos "zöld" és "kék" útvonalak fűzik gyöngysorrá.
7 országból 24 önkormányzat, turisztikai és egyéb szervezet jelenleg a Dunai Gyöngysor partnere.

    Kiadó: Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.