OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2014. október 23., csütörtök 12:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. október 23., csütörtök (OS) - DK: Vida Ildikó már menekül?

    Az RTL Klub Híradója a bécsi repülőtéren érte utol Vida Ildikót. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke szabadságra megy. Történik ez akkor, amikor egy hete Magyarország ül egy világbotrány közepében, amelyben az a gyanú lengi be a magyar adóhivatalt, hogy korrupciós ügyekben vesz részt.

A Demokratikus Koalíció tudni akarja, miért ment szabadságra Vida Ildikó, aki a reptéren sem cáfolta érintettségét, és azt sem, hogy ő az egyik Egyesült Államokból kitiltott személy? Ki döntött erről és ki engedélyezte? Miért nem tisztázza magát az Orbán-rezsim és Simicska Lajos egyik közeli munkatársa? Vajon Vida Ildikó már menekülőre fogta és többet vissza sem tér Magyarországra? Vitt-e magával bármilyen adatot, információt? Biztos, hogy szabadságát tölti majd és nem valamilyen kormányzati feladatot kapott?

A DK választ vár ezekre a kérdésekre Varga Mihály gazdasági minisztertől, aki Vida munkáltatója. A Demokratikus Koalíció egyúttal tüntetést szervez a NAV-székháza elé, mert erős a gyanúnk, hogy a NAV rövidítés Vida esetében azt jelenti: Nincs Amerikai Vízumom."

Magyarország polgáraiban megrendülhet a bizalom: hogyan fizessenek adót egy olyan államnak és kormánynak, amelyről bebizonyosodott, hogy velejéig romlott és korrupt hatalom? Mindannyiunk érdeke, hogy az Orbán-rezsim - ha tudja - mihamarabb tisztázza magát a vádak alól, amelyek további súlyos kárt okoznak Magyarország amúgy is romokban levő nemzetközi presztízsének.

Gréczy Zsolt
szóvivő DK

    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.