OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2014. október 24., péntek 05:04

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye
    Budapest, 2014. október 24., péntek (OS) - A Magyar-Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság MAZSISZEM "KÓSER FLASH MOB 56" címmel megemlékezést tartott az 1956-os zsidó hősök, áldozatok emlékére a Dohány utcai zsinagógánál!

    A MAZSISZEM a székhelyéül választott Erzsébetvárosban, először az önkormányzat által az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen vett részt 2014. október 23-án 10 órakor a Rózsák terén. Közösen, Dávid-csillag formájú nemzeti színű virágkoszorút helyezett el a MAZSISZEM képviseletében Rosenfeld Dániel Imre elnök és Hanti Vilmos a MEASZ elnöke fejhajtással tisztelegve a zsidó és egyúttal a nem zsidó hősökre emlékezve.
Kora délután a MAZSISZEM által szervezett KÓSER FLASH MOB 56 elnevezésű megemlékezés Erzsébetvárosban a Dohány utcai zsinagóga Wesselényi utca felőli részén lett megtartva, ahol a Raoul Wallenberg-emlékparkban fellelhető az 1956-os emléktábla is.
Rosenfeld Dániel Imre az Emlékbizottság elnöke és egyben alapítója köszöntötte az emlékezőket, és felkérte Dr. Róbert Péter urat egyetemi docens történészt, hogy tartsa meg ünnepi beszédét. Majd a Himnusz eléneklése után hagyományunknak megfelelően Sófár fújással tisztelegtünk a zsidó hősök emléke előtt és ezt követte a hősökért, áldozatokért szóló Kél molé kezdetű ima, melyet Rosenfeld Dániel Imre kántor-jelölt először magyarul felolvasott, majd pedig héberül énekelt el a zsidó liturgiának megfelelően. Végezetül Szózat felcsendülése és a koszorúzás után a jelenlévők emlékköveket helyeztek el.

    Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.