OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. október 30., csütörtök 13:26

A Down Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. október 30., csütörtök (OS) - Hatalmas magyar siker Madridban! A Down Egyesület 171 nemzetközi pályázóból a 2. díjat nyerte el, az Európai Befektetés Bank (Luxemburg) által kiírt társadalmi innovációs versenyen.A nyertes program célja az inkluzív nevelés elterjesztése Magyarországon.A díjat Madridban ítélte oda és adta át a szakmai zsűri.

    Október a Down-szindróma hónapja.A Down-szindrómások életkörülményeit javító és társadalmi beilleszkedését elősegítő legfontosabb feladatok között szerepel az inkluzív oktatás lehetőségének megteremtése is.Éppen ezért különösen nagy öröm, hogy az ebben úttörő munkát végző Down Egyesület "Mindenkinek becsengettek!" inkluzív nevelési programja az Európai Befektetés Bank (Luxemburg) által kiírt társadalmi innovációs versenyen 2. helyezést ért el Madridban 2014. október 17-én.A nemzetközi zsűri hisz a projekt sikerében, bizalmat szavazott annak, biztatva az Egyesületet a munka folytatására, a program protokolljának országos szintű elterjesztésére.A társadalomba való beilleszkedés megtanulásához elengedhetetlen, hogy a gyerekek kezdettől fogva és folyamatosan részt vehessenek a társadalom életében.A fogyatékossággal élő,és a tipikus fejlődésű gyerekeknek sincs lehetősége hatékonyan elsajátítani az együttélés szabályait, ha valójában nem együtt élnek.A Down Egyesület már 5 éve működteti a "Mindenkinek becsengettek" programját. Ez idő alatt az eredmények és hatástanulmányok kimutatták, hogy a többségi gyerekeknek örömet jelentett az együttlét a fogyatékossággal élő társaikkal.
    Kiadó: Down Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.