OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. november 12., szerda 07:28

A Mozdonyvezetők Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2014. november 12., szerda (OS) - A korkedvezmény meghosszabbítását kezdeményezik a mozdonyvezetők

    A Mozdonyvezetők Szakszervezete nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz, melyben a mozdonyvezetők emlékeztetik a miniszterelnököt, hogy a szervezet fokozott igénybevételével járó, továbbá az egészségre különösen ártalmas munkát végzők korkedvezményre való jogosultság szerzésének lehetősége 2014. december 31-gyel a jelenleg hatályos szabályozás szerint megszűnik. A Kormány 1356/2011. (X. 21.) számon határozatot hozott a korkedvezményes nyugdíjat kiváltó ellátások és intézkedések kidolgozásról, de ennek a jogszabálynak a megalkotása a mai napig nem történt meg. Így a mozdonyvezetők azt kérik, hogy a tervezett jogszabály elkészültéig kerüljön meghosszabbításra a hatályos törvényi rendelkezés, mely lehetőséget biztosít a további korkedvezményre jogosító szolgálati idő megszerzésére. A mozdonyvezetők jelenleg beletartoznak a korkedvezményre jogosultak körébe, így őket is erősen foglalkoztatja, mi történik majd 2014. december 31.után. Korábban a korkedvezmény és a korengedmény intézményei együttesen biztosították a foglalkozás-egészségügyileg alkalmatlanná vált mozdonyvezetők számára a tisztes visszavonulás lehetőségét. A nyugdíjkorhatár felemelésével nincsen arra ma adat, hogy hányan kényszerülnek majd feladni hivatásunkat 55 év felett, miközben 30-35 évet becsülettel és tisztességgel ledolgoztak. Ha a korkedvezmény intézménye megszűnik, bizonytalanná válik az egészségügyi okból alkalmatlanná váló mozdonyvezetők sorsa.
    
    Kiadó: Mozdonyvezetők Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.