OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. november 12., szerda 12:01

A Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. november 12., szerda (OS) - A Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület Baba és emberbarát városért! címmel kampányt és akciót indított a közlekedés akadálymentesítéséért. Nyíregyházán sok épület van, ahova nem lehet bemenni babakocsival, kerekesszékkel. Egyesületük kisgyermekes anyukái szerint a babakocsival való közlekedés akadálymentesítés nélkül rémálom. A szülők ölbe veszik, felcipelik a babakocsit, de a mozgásában korlátozott ember is felcipeli kerekesszékét?   Illés-Tőzsér Tünde, az akciót kezdeményező civil szervezet nevében petíciót adott át Rendes Sándornak, a nyíregyházi önkormányzat sajtószóvivőjének, amiben arra kérik a város vezetését, hogy álljanak az e héten megvalósuló kampányuk mellé, együtt tegyenek az akadálymentes közlekedés feltételeinek javításáért.

    Az intézményrendszer akadálymentesítésére, a szolgáltatások minőségének javítására, az igénybe vevők megfelelő ellátásának megteremtésére indított belvárosi sétára érintett és a témában nem érintett szimpatizánsokat, városlakókat is vár az Egyesület. A figyelem felkeltésével hangsúlyozni kívánják, hogy az anyukák, a mozgáskorlátozottak oda mennek be szívesen, ahol közlekedésük megoldott, ezért ez kihat az adott intézmény működésének minőségére. A DOTE Egészségügyi Karának két egészséges  hallgatója is kerekesszékbe ül  séta során. Bővebb információ:
http://gyerecsak.blogspot.hu/ Kapcsolattartó személy: Tóth-Balogh Nikolett +36 30 6186583
    
    Kiadó: Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.