2024. május 2. csütörtök

2014. november 15., szombat 18:33

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2014. november 15., szombat (OS) - A történelmi filmek kategóriájában nyert első helyezést a Kereszthegy című film az olaszországi Braccianóban.

Immár 24. alkalommal rendezték meg november 10-16-ig az egyenruhás filmkészítők szakmai találkozóját, a Nemzetközi Védelmi Filmfesztivált a Róma melletti Braccianóban. A programban négy kontinens 19 országának 55 alkotását mutatták be.

A Kereszthegy című film, amely a második világháborúban hősiesen helytállt magyar királyi 65. székely honvéd határvadászcsoport történetét dolgozza fel, a HM Zrínyi Nonprofit Kft., a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály és a Magyar Művészeti Akadémia együttműködésében valósult meg. A filmet idén tavasszal az Uránia filmszínházban és több erdélyi helyszínen mutatták be, míg a Magyar Televízió szeptemberben tűzte műsorára.
    Kiadó: Honvédelmi Minisztérium