OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2014. november 15., szombat 18:33

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2014. november 15., szombat (OS) - A történelmi filmek kategóriájában nyert első helyezést a Kereszthegy című film az olaszországi Braccianóban.

    Immár 24. alkalommal rendezték meg november 10-16-ig az egyenruhás filmkészítők szakmai találkozóját, a Nemzetközi Védelmi Filmfesztivált a Róma melletti Braccianóban. A programban négy kontinens 19 országának 55 alkotását mutatták be.

A Kereszthegy című film, amely a második világháborúban hősiesen helytállt magyar királyi 65. székely honvéd határvadászcsoport történetét dolgozza fel, a HM Zrínyi Nonprofit Kft., a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály és a Magyar Művészeti Akadémia együttműködésében valósult meg. A filmet idén tavasszal az Uránia filmszínházban és több erdélyi helyszínen mutatták be, míg a Magyar Televízió szeptemberben tűzte műsorára.
    Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.