2024. április 19. péntek

2014. november 23., vasárnap 11:41

A Honfoglalás 2000 Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. november 23., vasárnap (OS) - HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET: KITÜNTETÉST ORBÁNNAK, NOBEL-DÍJAT PUTYINNAK!

A civil szervezet javasolja, hogy az Országgyűlés felhatalmazása alapján a köztársasági elnök a legmagasabb állami kitüntetésben részesítse Orbán Viktort. A kitüntetés, a miniszterelnöknek a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenysége elismerésére szolgálna.
Az Egyesület egyetért a széles körben felmerült igénnyel – ezért javasolja, hogy a M. Tud. Akadémia V. Putyint terjessze fel Nobel-békedíjra. Oroszország elnöke bizonyságot tett a béke ügye iránti elkötelezettségéről. A világ egyik vezető országának a vezetőjeként minden erőfeszítésével arra törekedett, hogy fenntartsa a békét és a nyugalmat saját országában, és tevékenyen hozzájárult a Földön kirobbant bármely konfliktus békés rendezéséhez. A világ egyetért azzal, hogy Putyin egyike azoknak, aki valóban megérdemli a díjat. Európában egyre több szó esik az orosz elnök érdemeiről: Franciaországban, aláírásgyűjtés kezdődött, Róma utcáin pedig plakátok jelentek meg az elnök arcképével, "Putyinnal vagyok" aláírással.
Magyarok százezrei, oroszok milliói támogatják választott vezetőiket. A két nagyformátumú államférfi a legtöbbet tette a békéért, a nemzetek barátságáért, népük felemelkedéséért, alkalmazott megoldási módszereik Európában elismerést váltanak ki.

Kiadó: Honfoglalás 2000 Egyesület